18 Temmuz 2015 Cumartesi

En iyi Psikolojik Filmler - Film Önerisi

Halüsinasyon konulu en iyi Filmler
En iyi psikolojik ve halüsinasyon filmleri
Sigara ile izlenecek filmler
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Ruh Sağlığı ve Hastalıklarını yani Psikolojik izlediğim filmleri önereceğim.Filmler imdb +7.0 Puanı ve üstü şeklinde oylanmış alanlarında en iyi filmlerdir.Şizofreni,Manik depresyon,Uykusuzluk ve Halüsinasyonları konu alan filmleri aşağıda açıklamaları ile listelenmiştir.

1. Fight Club ( Dövüş Kulubü) Tekrar izleyiniz.
Filmde ki Karakterimiz Şizofreni hastasıdır ve hastalığa bağlı olarak gördüğü halüsinasyonlar kendi aklı ile oyunlar oynamaktadır.Kişilik bozukluğunun getirdiği anormal hareketleri ve düşünceleri ile kendisi ile çakışacaktır kişilikleri.

2.Makinist (Insomania) Uykusuzluk,Halüsinasyonlar
Makinist filminin konusu baş rol kahramanı uykusuzluk ile baş başadır.Uykusuzluk nedeniyle işlerinde aksaklıklar yaşamaktadır.Beyin kimyası git gide bozulan makinis halüsinasyonlar görüp onları gerçek sanmaya başlamaktadır.

3.Guguk Kuşu Filmi
Baş rol kahramanı bir hapishane mahkumudur.Akıl hastası rolü yapmaya başlamaktadır yetkilileri kandırdıktan sonra bir akıl hastanesine yatırılır.Gördüğü ortam onu etkileyecektir.Psikolojisi bozuk bir sürü insan ile karşı karşıyadır ve paçayı kurtarmayı aramaktadır.

4.Zindan Adası
Baş rolde leanardo Dicaprio nun olduğu ve olayların adada geçtiği bir filmdir.Adada ki hapishaneye gönderilen müfettiş orada gerçekleri görmeye başlayınca , Şizofreni ve Paranoya hastalığıyla yüzleşecektir.Heyecan ve gerilimin ön planda olduğu filmdir.

5. Bir Rüya için Ağıt / Requem For a Dream
Aşırı uyuşturucu bağımlısı olan bir genç ve sevgilisi üzerinden gelişen olaylar ve zayıflamak için çalışan bir Annenin aldığı Uyarı haplar filmi konu alıyor.Aşırı uyuştucu bağımlısı olan gençler bir çok kötü yollara sürüklenmektedir.Ayrıca televizyon bağımlısı olan anneninde zayıflamak için aldığı uyarıcı haplar psikolojisini bozup halüsinasyonlar görmeye yol açacaktır.

6.Breaking Bad Dizisi
Metamfetamin Üreten  Kimya öğretmeni ve öğrencisi üzerinde gerçekleşen 5.Sezonluk bir psikolojik dizidir.Dizi izleyenleri bağımlı yaptığı kadarda aşırı heyecan duygusu yaratmaktadır.Beklenmedik olayların gerçekleştiği ve şaşırıp kalacağınız 5.Sezonluk bol aksiyonlu ve sigaralı film.

7.Gizli Pencere ( Paranoya )
Film sakin şehirden uzak bir evde yaşayan yazarın yaşadığı paranoyayı anlatıyor.Yazdığı romanlar ve normal yaşamında ki insanlar psikolojisini bozmaya başlamaktadır.Aşırı paranoyayı konu alan şaheser filmdir.

8.Akıl Oyunları ( Matematik Dehası)
Nobel ödüllü bir matematikçinin hayat hikayesini alan film Şizofini konu almıştır.
Nash, öğrencilik yıllarından itibaren hayaller görmeye başlar. Mezuniyetinden sonra, zamanla paranoid şizofreni olur; fakat hasta olduğunun farkına varamaz. Bir konferans sırasında aniden bir psikiyatristin karşısına çıkması ile olaylar zinciri değişir. Hastaneye yatar ve bu nedenle akademik çalışmalarından uzaklaşır.

9.Aklım Karıştı Filmi
Psikiyatri kliniğinde geçen bir çok hastalığı olan insanların bir arada yaşadığı yeri konu alıyor.Ve Film kahramanı kızımız kliniğe gidip ortamı görünce şaşıracaktır.Kesin izlemeniz Gereken Filmlerdendir.

10. Taksi Şöförü(Taxi Driver)
Travis Bickle geceleri taksi şöförlüğü yapan genç bir adamdır. Geceleri gördüğü kirlenmiş dünyadan nefret etmekte ve bu dünyanın bir parçası olmayı istememektedir. Bu nedenle sosyal hayatında bir türlü başarılı ilişkiler kuramayarak hep kaybeden tarafta kalmaktadır. Bu başarısızlığını sapkınlık derecesinde tutku beslediği kadınla gidermeye çalışsada işler istediği gibi olmuyor ve bu kırılma anından sonra eline silahı alarak bu kötülükleri sokaklardan temizleme gayretine girişiyor. Tavsiye ettiğim filmlerdendir.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder