1 Ağustos 2015 Cumartesi

Antikolinerjik ilaçlar ve Aşırı Terleme Hastalığı tedavisi

Aşırı el terlemesi,Aşırı koltuk altı terlemesi,Aşırı Ayak terlemesi çözüm tedavi

aşırı el terlemesi çözümler

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sosyal ortamlara çıkamama nedeni olan aşırı terleme yani hiperhidrozis hastalığından bahsedeceğim.Aşırı terleme bölgesel ve genel olmak üzere ikiye ayrılıyor.Bölgesel hiperhidroz el ayak ve koltuk altı gibi belirli bölgelerde olan aşırı terlemeye deniyor.Genel hiperhidroz vucudunuzun her yerinin terlemesi olayıdır.Kalça,ayak,bacak,el,koltuk altı,alın gibi birden çok yerlerin terlemesi genel hiperhidroz diye geçiyor.

Bölgesel Hiperhidros Tedavisi nasıl yapılır?

Şimdi beyler bayanlar el koltuk altı gibi bölgeleriniz aşırı terliyorsa ( genelde göğüs cerrahi bakıyor bölgesel hiperhidroza) koltuk altınızdaki ter bezlerini kesiyorlar ve artık bu sorununuz ortadan kalkmış oluyor ve gün içerisindede taburcu olabiliyorsunuz.Korkulacak hiç bir şey yok.Fazlada iz kalmıyor.

Genel HiperHidroz ve İlaç Tedavisi (Antikolinerjik etkili ilaçlar)

En önemli genel hastalıklardan birisi olan genel aşırı terleme ve her yerinizin sırılsıklam olması,sosyal ortamdaki davranışlarımızı kısıtlar sosyal fobi oluşturabilir.Antikolinerjik ilaçlar ile kesin aşırı terlemeye çözüm bulabilirsiniz.Ama bu devamlı kullanmanız şartı ile.

Antikolinerjik ilaç etkisi ve Terleme Tedavisi

Bildiğiniz gibi vucudumuzda otonom sinir sistemi var.Otonom Sinir Sitemi asetilkolin ile vucudumuzu yönetir.Terleme,Sindirim,Algı,Kas hareketlerini asetilkolin yardımı ile çalıştırır.
Antikolinerjik ilaçlar kolinerjik sisteme ajanlarını yollayarak baskılar.Bunun sonucunda sindirim,iç organ kasları,nefes alış verişimiz ve terleme gibi faaliyetler yavaşlar.
Aşırı Terleme hastası olan kişi antikolinerjik ilacı yemekten 2-3 Saat sonra alırsa sindirim konusunda pek sorun yaşamaz bu süreçte beyin algıları değişir.Halüsinasyonlar görmenize neden olur.ilacı yatmadan önce içmenizde fayda var uykunuz gelebilir.Bunlar ciddi yan etkilerdir.Bunun dışında aşırı terleme olayınız ortadan kalkar ilaç etkisi boyunca kuru ellere kavuşmuş olursunuz.Beyindeki algı ve sanrılar 1 saat kadar sürer ve normal hale dönersiniz bunun dışında ağız kuruluğu olabilir.
Kendim ilaçları alırken aşırı doz şeklinde alıyorum 1-2 hap fazla bu süreçte bol su tüketerek kendimi uykuya bırakıyorum yoksa ayakta duracak haliniz kalmaz.
İlaç ismi vermek istemiyorum göğüs cerrahi doktoruna gidip antikolinerjik konusunu açmanızı tavsiye ediyorum.Cildiyeye gitmeyin size sadece yan etkilerini ve kullanmamanızı söyleyip krem verip salarlar.Bilmiyorlar ki Aşırı terleme olayı bu ilacın yan etkilerinden daha kötü?
En basiti el sıkışamıyor sunuz.
Not: Antikolinerjik ilaçları eczaneden elden alamazsınız.Mutlaka doktor yazmalı.Üropan gibi terlemeyi önleyici haplar artık reçete ile veriliyor malum gelen geçen kafa yapmak için alınca yasak geldi doktora yazdırmanızda fayda var.

Doktorlara NOT : (Cildiyeci Doktorlar Okusun)
Cildiyeciler hiç bir sorumluluk almak istemez antikolinerjik ilaçlar hakkında ve başka hastanelere transfer eder aldığı 8-10 Milyar parayı alerji hapları yazarak kazanırlar.Size hasta geldiği zaman hiç bir araştırma zahmetine girmeden başka doktorlara yönlendirmeniz hiç doğru değil madem Tıp okudun doktor oldun hastayı iyi anla ve araştırmanı yap bu senin görevin ben mi yazayım buraya şimdi? Hayatında antikolinerjik kelimesini 10-15 kere duyan cildiyeciler var.Genel hiperhidroz hastasına Alüminyum içeren kremleri denettirmeniz ne kadar doğru allah aşkına? 80 tane hasta geliyor günlük anlıyorum zor geliyor taşıyamıyorsunuz ki stresi bir de araştırma yapacaksınız.
İşiniz gücünüz başka şehirlere yönlendirmek ve gelene geçene atarax yazıp yollamak.Yazık
.
http://www.siberyazilimci.net/2015/08/antikolinerjik-ilaclar-ve-asiri-terleme.html
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder